mediator cluj – napoca | Laura Ciobotea

Home » Blog

Blog

Advertisements

Medierea, obligatorie sau opțională?

Ce înseamnă să fii mediator în Cluj Napoca: expert în mediere cu specializare în diferite tipuri de conflicte. Mediem conflicte de familie, conflicte comerciale, penale și civile.

Astfel, înainte de a iniția o acțiune în instanță, părțile trebuie să participe la o ședință de informare despre această procedură, la sfârșitul căreia vor afla informații și noțiuni despre mediere, ce drepturi și obligații rezultă din această procedură, precum și avantajele pe care le oferă medierea. Conform legii, informarea este obligatorie în următoarele tipuri de dispute:

1) în domeniul protecției consumatorilor – în situațiile când consumatorul invocă existența unui prejudiciu ca urmare a achiziționării unui produs sau unui serviciu defectuos. De asemenea medierea este obligatorie în cazul nerespectării clauzelor contractuale ori garanțiilor acordate, a existenței unor clauze abuzive cuprinse în contractele încheiate între consumatori și operatorii economici ori a încălcării altor drepturi prevăzute în legislația națională sau a Uniunii Europene în domeniul protecției consumatorilor.

2) în materia dreptului familiei – de pildă: divorțuri, exercitarea drepturilor părintești, pensie de întreținere etc.

3) în domeniul litigiilor privind posesia, grănițuirea (acțiunea prin care se urmărește determinarea limitelor dintre două proprietăți vecine), strămutarea de hotare, precum și în orice alte litigii care privesc raporturile de vecinătate.

4) în cauzele de malpraxis.

Laura Ciobotea – mediator in Cluj-Napoca.

#mediere #mediator #conflict #cluj #napoca #cabinet

Advertisements
%d bloggers like this: